Bye bye tutterutt

Elsa har sedan månad två varit beroende av nappen vid motigare stunder. Efter förra veckans besök hos tandläkaren har vi börjat fasa in avvecklingen. I söndags tog vi det första stora klivet och försökte oss på läggning utan den trygga proppen. Vi hade föreställt oss ett tredje världskrig, men till vår stora förvåning var Elsa in i det närmaste entusiastisk över detta stora steg i livet och hjälpte med spänning till att samla ihop alla nappar som fanns i huset.

Kvällarna har gått hur bra som helst. Det har tuttats några minuter på morgonen, men i övrigt har det inte varit några större protester. I går kväll ville hon kika lite på de insamlade napparna och hällde ut dem på sängen, klämde lite på dem och lade därefter tillbaka dem i påsen utan minsta försök till smakprov. Vi tror att hon känner sig som en stor liten tjej och är än så länge mycket nöjd med att sätta punkt för tutterutteran.

Fortsättning följer…

3 thoughts on “Bye bye tutterutt

  1. Ha hört att man kan hänga sins tutteruttar i ett träd och så kommer storken och hämtar dessa till nya små bebisar. Tänk så många begisar som då bli glada,

  2. Ett stort steg för Elsa men ett litet för männskligheten,jätte bra jobbat
    morfar håller alla tummar för att detta stora steg skall lyckas och dom tutteruttar som vi hade i skåpen har nu storken tagit.
    Men en har försvunnit ,den kan ligga i någon av alla flyttkartonger
    Elsa ring morfar !

  3. Hemma hos farmor satt vi och tittade på gamla kort och där fanns ett kort på Elsa med napp i munnen taget för inte så länge sedan. Elsas kommentar. ..där är Elsa babies. Du har blivit en stor tjej nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.