Det här med ord…

…är inte alltid så lätt, men det blir ganska roligt ibland.

Elsa har väl än så länge inte kunnat stoltsera med det bästa tålamodet i världshistorien. Däremot har hon haft ett gott öra för att snappa upp nya ord och lägga dem på minnet. I de allra flesta fall utan nämnvärda uttalsmissar. Sedan ett par veckor tillbaka har både jag och Linda svårt att hålla oss för garv då Elsa blir frustrerad över att det inte går som hon tänkt sig med vantarna, overallen eller något annat klädesplagg. Det kan handla om ett ben på overallen som åkt in, en tumme på vanten som inte riktigt sitter där den ska eller en ärm som sitter fel. Kort och gott ett plagg som knöglat sig…

Elsa får väl inte riktigt till det i dessa lägen, vare sig med tålamodet eller ordet. Nu tänker jag inte skriva ut det i sin fulla längd, men det går nog att få ihop det ändå. Ordets första två bokstäver faller ut väl, men sen blir det något annat. Totalt frustrerade kan Elsa sitta och skrika att det knu..ar i benet eller att tummen är knu..ig eller att det är knu.. i skon. Desto mer frusterad, desto hårdare får man bita sig i läppen för att det inte skall brista totalt…

2 thoughts on “Det här med ord…

  1. Morfar, fy !!!!!!!!!!!(?) …. Kanske dax att utöka ordförådet. Kanske ”hojsan”, ”blingbling” eller ”tjofaderittan”, kan vara nå’tt ?? Jag kan hjälpa Morfar med uttalen nästa gång vi träffas . Fredag i dag, härligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.